Quart dia a Romania

 Hui hem agafat l'autobús per anar a la ciutat de Deva. Durant el trajecte hem aprofitat per descansar i agafar energies per a tot el dia. Una vegada en Deva, ens hem reunit amb el president de la regió de Hunedoara. Ens ha explicat molt resumidament la història del museu "The museum of Roman and Dacian Civilization in Deva", aprofitant que és mestre de geografia i història. A més, ens ha desitjat una bona estància en Romania. Nosaltres li hem entregat un record de València.


Seguidament, hem visitat el museu que va ser inagurat en l'any 1936. Dins de l'exposició, hi havien animals disecats únics en el món. Aquests eren tant búfals, com dinosaures. Tots recreats a tamany real, i amb materials que semblaven molt realistes.



A més, la guia ens ha contat que en el segle XVIII hi havia una dona poc ordinària i independent que va lluitar contra els seus tres marits, per la seua independència i va seguir els seus ideals en una època on les dones tenien un paper secundari. També és un fet destacat, que hi havien unes peces d'or amb forma de "cara de medusa", i curiosament dos de les quals es troben actualment a Madrid en una exhibició internacional de restes d'utensilis d'aquell moment, i no hem pogut vore-les.




Després hem anat a la fortalesa "Ciutadella" i hem pujat en un telecabina. Encara que al principi " no les teníem totes" hem sigut valent i valentes i ningu s'ha quedat en terra. Allí dalt ens han advertit que el lloc estava habitat per víbores encara que no hem vist cap!



Des de dalt es veia la ciutat de Deva i hem aprofitat per fer unes fotografies. Seguidament hem decidit baixar a peu i disfrutar del paisatge natural que ens ha brindat la muntanya.







Unes hores després hem anat a un centre comercial de Deva per a dinar. Tot seguit hem visitat el castell Hunyad, una imitació del castell de dràcula que es troba a Transsilvània, construït al segle XV. A més és un museu d'història. Allí mateix hi havia un pou que ens ha recordat a un problema de física que després hem resolt. Hem comprat records per a les nostres families. 



A continuació, hem anat al hotel, hem sopat i per finalitzar el dia hem estat ballant balls típics de cada país amb tots els  nostres companys. Ens ho hem passa't molt bé!!!









Comments

Popular posts from this blog

7th day. Çorum - Carlet

6th day. Çorum-Sïklïk Tabiat Parkï

1st day. Çorum