5th day. Çorum-Amasya

Hui hem anat al poble d’Amasya, propet de Çorum, un poble històric per on han pasat moltíssimes civilitzacions deixant la seua empremta: els hitites , el regne del Pont, els romans, els seljúcides, els mongols i els otomans. 

Durant el trajecte, ens hem adonat de que poden anar de peu en l'autobús!!!

A més, el paisatge ens ha resultat molt diferent al de la comunitat valenciana, no hi han muntanyes i tot es verd.




A l'arribar, el primer que hem fet ha sigut visitar un castell que van construir els romans, segons ens ha explicat el guia. 



També ens han sorprés molt les vistes que hi havien desde dalt de la muntanya , tot es veia xicotet i hem aprofitat per a fer-nos una sessió de family photos.






Després hem baixat al poble, on hi havia un super riu que es diu "riu Verd", ja podeu saber el perquè: 




Com podeu vore, les casetes tradicionals otomanes eren totes iguals i ens han fet sentir com en un conte!!!!! 🧚‍♀️🧚‍♀️🧚‍♀️


Després d'un bon passeig, hem anat a dinar a un restaurant (era buffet 😚😚) i a més de plenar-nos la panxa🤰, hem disfrutat de les seues vistes al riu.




Després de dinar, hem anat a vore una casa típica otomana, ja que alguns dels millors sultans d'aquest imperi s'havien educat en Amasya. 










Al eixir de la casa, ens han dut a comprar souvenirs per a les nostres famílies. 



Per finalitzar la ruta per Amasya, hem anat a un museu molt interessant en el que hi havien un muntó de coses relacionades amb les civilitzacions que han passat per aquesta ciutat. El que més ens ha cridat l'atenció han sigut les armes i els cossos dissecats d'alguns emperadors










Per la vesprada, hem decidit anar al mall a vore més tendes (esta vegada de roba 💁‍♀️) i finalment, a descansar a casa, que demà hi ha que estar fresqueteeeees!!!!






Comments

  1. No pareu en torreta!!!!! Es nota que esteu passant-ho suuuper bé!!!!!! M'alegre moltíssim :)

    ReplyDelete
  2. Molt intens i enriquidor. Estareu encantats

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

7th day. Çorum - Carlet

6th day. Çorum-Sïklïk Tabiat Parkï

1st day. Çorum